Monday, February 6, 2012

Recycle Curvy Clutch

Jeles sungguh tgk crafter lain jahit curvy clutch, mcm best la pula ^ ^ pattern dah ada lama dah cuma malas je hehe akhirnya pagi nie berjaya juga siapkan sebiji curvy clutch..all black and most importantly eco friendly and money saving coz nurul recycling from old bag ^ ^


Nie la beg lama nurul, lama sgt dah x pakai beg nie sejak ada bag baru..mlm tadi buka almari ternampak pula beg nie terus inspired nak recycling jadikan curvy clutch.. ukur kiri kanan rasa ngam2 la pula so mmg dia nak bertukar wajah rupanya ^ ^



pagi tadi nurul mulakan experiment ^ ^ pattern pun fresh je baru print nie.. and yg bestnye beg nie mmg ada zippered pocket kat luar, so alang2 nurul terus je guna..x payah buat poket baru dah ^ ^ jimat masa dan zip baru !!



Okay, ni pattern bag yg siap dipotong.. inner nurul guna black polkadot je ^ ^
 rasanya kalau semua hitam lagi cantik kan 



Tadaaa... siap akhirnya curvy clutch nie ^ ^ nampak mcm mahal kan padahal nurul recyling je...Yg best nye beg ni lambat kotor, kalau kotor pun boleh main lap je

Oleh kerana nurul x pandai guna beg cute2 kecik macam nie, this beg will be a gift to someone special.. siapa yea someone special tue?hehe later nurul akan updatekan di blog so stay tune okay!!



8 comments:

  1. brilliant idea dan sangatlah cantiknyer... takde sapa tau ianya dari beg lama hahaha..

    ReplyDelete
  2. Hihi tau xpe, housemate pun x percaya nurul jahit..tgk dlm nampak label nurul baru dia percaya nurul yg jahit hehe

    ReplyDelete
  3. Nurul, cantiklah...
    Hehe... pandainyee ;)

    ReplyDelete
  4. tenkiu Sab ^^ just sharing an idea, dari dok buang beg2 lama better kita recycle, x gitue hehe

    ReplyDelete
  5. salam singgah, nurul...

    pattern tu, nurul buat sendiri & print dulu br jait ke @ donlod kat mane2 ke? kalo xkeberatan nk share, saya br belaja jait ni...maybe bleh try... :)

    ReplyDelete
  6. Wassalam EdaManAli,

    Tue pattern keyka lou, kene beli di websitenye.. tapi tutorial clutch byk je kalau rajin google.. dolod pattern, print dan potong ikut pola tue, pastu follow je instruction tutorial..

    ReplyDelete
  7. a'aa...saya br je perasan kt kertas pattern Nurul tu, ade tulis keyka Lou...keyka Lou byk jual pattern beg utk dijait...TQ Nurul, hasil jait Nurul kemas laa...& inspire me to sew as well...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thanks ^ ^ smoga awak rajin juga menjahit lepas nie!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...