Sunday, February 20, 2011

Jom Jahit Apron-Finally Done!

Tadaa...siap dah apron sy nie...hihi sukanye ati setiap kali tgk apron ni almaklumla first time wat apron sendiri..actually mlm td dah siap tapi skrg br sempat upload coz dari pg smpi ptg sy lepak kat library...adalah dlm 8jam kat library tu, dpt la 4 jam studi..balance 4 jam tue sy tenet je hehe..at least dari dok studi kat umh 1 jam dah tutup buku baik lepak kat library kan...


Saya guna jeans lama adik saya + my old t-shirt + penyerinya sy guna kain polkadot brown coffee nie..tutorialnye sy google je tp asik dapat tutorial yg half apron so sy modified sikit tambah t-shirt kat atas skirt tue..


close up view..sy jahit sesedap rasa je..main gunting je ni..t-shirt tu sy cuma potong bahagian atas je bagi serupa  cam style apron..bahagian belakang just plain black cotton yg tebal supaya ada body sikit..



nie close up view bahagian skirtnye..ok tak..ropol saya main jahit je coz tak pandai tarik benang..belt tu detachable, sy guna balik lebihan jeans utk jimatkan kain polkadot  lebih stylo..mula nak wat reversible tapi angin malas dah melanda so tak jadi huhu


Me and my proud apron..hihi mestila kita proud dgn hasil sendiri kan..tak cantik di mata org cantik di mata sendiri pun jadi laa...and plz excuse my tired eyes, sememangnya sy perlukan cuti utk tido je hehe

Dengan nie, setel dah utang jom jahit sy nie..sy tau mgu dpn sure busy so sy siapkan awal2...tak sabar tunggu jom jahit next month hehe 


25 comments:

  1. super cute la... terasa sungguh glamer di dapur... :D

    ReplyDelete
  2. itu la..rasa syg nk guna lak..simpan wat kenangan jomjahit ok gak..

    ReplyDelete
  3. cantikla repurpose project ni :D ber'retro style' di dapur...mmg glamor!

    ReplyDelete
  4. wah...so gorjess....sekali pandang tak mcm apron je..boleh pakai gi jenjalan ni...

    ReplyDelete
  5. very creative, very innovative. suke tgk... thumb up!

    ReplyDelete
  6. wow...this is so creative....definitely one of my project list in the future...thanks...and ya, thumbs up to you!!

    ReplyDelete
  7. thanks so much you all..ish mmg saving tau kita recycling je ape yg ada, cuma guna kain polkadot je tambahkan seri..

    hihi kawan nurul ingat nurul jahit skirt..sabar je le

    ReplyDelete
  8. saya punya pun dah siap,mengikut perancangan mula-mula,saya pun nak buat cam ni gak,gunakan kain seluaar jeans,tapi mesin jahit tak boleh jahit,sebab tebal,maklumlah mesin jahit antik,..frust saya.
    walau apapun apron ni cantik sangat.

    ReplyDelete
  9. ct n honey,

    tenkiu kak, akaknye apron pun cute gak, siap ada love2 lagi..tgk akaknye apron pun sy rase lemah je..klo sy jahit cam pattern akak mau 3 ari br siap huhu

    p/s:geram tgk plushie owl akak..sy klo tgk owl bulat2 comel nie mmg suka sgt2..hihi

    ReplyDelete
  10. kreatif la awak...mmg hot la pakai nih! suka la...

    ReplyDelete
  11. ainaa, thanks for comment..ish rasa syg lak nak pakai..kene sambal sure menangis nie..iyela penat jahit hihi

    ReplyDelete
  12. Hehehe...sangat kreatif...macam jealous pula .nak juga buat cantik2 cam tu tapi banyak keje la...

    ReplyDelete
  13. love refashion projects!! very creative.. like plenty-2 :)

    ReplyDelete
  14. hihi thanks you all for the support..rasenye senang je kan wat apron ni sume leh try..

    nurul je lmbat siap coz abehkan masa dok fikir cari idea, bile dpt idea cepat je siap..

    ReplyDelete
  15. wow!!! very2 creative!! I am impress!!

    ReplyDelete
  16. nurul....ni lg sayang nak guna ni..boleh meraung wooo kalo kene minyak..hehehehee

    ReplyDelete
  17. hihi mmg sy simpan je pun...syg weh..simpan jd kenangan jom jahit..hehe

    ReplyDelete
  18. wahh apron ini sungguh panas !!! sexy ! I likeee

    :-)

    ReplyDelete
  19. tenkiu..kawan sy kata leh pakai pegi jalan2 kat klcc dah nie.

    ReplyDelete
  20. amboi2 rangginya apron.... suka ngan refashion idea camnii

    ReplyDelete
  21. wow... super sexiest laa... camni dok dapo jek pon tak pe :)

    ReplyDelete
  22. apron yg sgt funky... :) teringin gak nak pandai jahit apron sndiri.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...