Friday, March 11, 2011

Reversible Bucket Bag - Done

At last siap juga reversible bucket bag nie..rase cam ter'addict' je wat bag nie, rase cam nak wat lagi laa..hehe   


Nurul guna kain denim..mula ingat nak hias dgn felt tapi x jadi coz xde masa huhu.. so Nurul topstitch je sikit japanese cotton atas denim supaya xde la plain sangat..nak patch ke nak quilt x pandai lagi, sikit2 jadi la kan..hehe



Zoom dekat sikit, saje nak bagi tgk gambo bear2 tue..suka suka mmg suka dgn bear2 tue..

Nie bahagian lagi satu, one of my favourite fabric..love the red checkers so much!!


Lagi gambar zoom..sebab rasa cam leceh je wat bias tape coz takde bias maker, Nurul guna je tali hitam lipat je dua..dah siap dah bias tape hehe...shortcut sikit..lagipun lebih kukuh pastu masa jahit xperlu jaga sangat stitch coz kaler itam, terlari sikit pun tak nampak..hehe


Nurul jahit 1 zipper pocket..senang nak letak barang2 yg kecik macam hp dan kunci kete...very practical la this bag! So K.Su, next time jomla jahit2 lagi...memang suka aktiviti2 mcm nie..sambil jahit boley tambah kenalan..

Beg ni Nurul nak hadiahkan kepada emak Nurul, esok balik kg boleh hadiahkan..sebab tue pulun juga siapkan sebab dah niat..alhamdulillah sempat siap..

Ok, thats all..x sabar nak tgk beg2 kawan2 yg lain...Good Luck semua!

11 comments:

  1. yoohooo...cantik bag tu,good idea buat pocket tu,mak teh punya belum jahit handle ja lagi.

    ReplyDelete
  2. cantiklah,ct suka yg buat dari kain denim tu,rasa nak buat pula,....

    ReplyDelete
  3. hihi try la..beg dah selamat dah bagi mak..mak suka sgt, ilang rase penat jahit bag ni bile mak puji hehe...

    ReplyDelete
  4. Nurul, Congratulations!

    Pretty, pretty bag! And how did you sew the zippered pocket?
    Mine is coming soon...

    ReplyDelete
  5. tenkiu kak..hehe rasa lega dah siap beg nie... zipper pocket nurul refer tutorial yg nie..

    http://u-handbag.typepad.com/uhandblog/2007/02/zippered_inner_.html

    before this wat pocket memang senget2..kali ni cantik je, mudah lak tu..ke nurul sorg je kot rasa susah hehe..ye le yg laen sume dah pro :D

    ReplyDelete
  6. Cantik! the addition to the denim very well done.. Congratulations! :)

    ReplyDelete
  7. very nice Nurul.. well done.. love the patched fabric on the denim.. very creative.. and good idea to add zippered pocket and thank you for the link to the tute.

    Do upload your bag on our flickr group kay..

    ReplyDelete
  8. thx k.sue, will upload soon :)

    ReplyDelete
  9. Nice bag:) Bestkan guna denim buat beg ni & japanese cotton tu pun cute.

    ReplyDelete
  10. hmm mmg best guna denim nie..hehe denim recycle je nie..payah gak nurul potong, pasal tu kene patch kat tengah hehe

    ReplyDelete
  11. cantiknya your bag nurul..kemas sungguh! :D i likeeee...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...