Monday, January 16, 2012

I'm Back ^o^

I'm backkkk...wah sugguh happy kasi statement nih ^ ^ finally the torture has ended!! setelah sebulan lebih berjuang, akhirnya cuti semester dah bermula... now boleh la fokus kembali kepada bisnes Sewlove ^ ^

Nurul mmg suka baca motivation tips and advice, so mmg dah biasa every sem nurul akan self-rewarding myself after self-torturing..wahh mmg byk kene sacrifice tau especially nurul just partime je ambil degree nie, iye lah pegi kelas sebulan sekali, 2 hours per subjeck. so imagine kalau ada 5 kali je kelas (mmg 5 kali je pun), so 1 subject cuma 10 jam je belajar dgn lecturer, slalu every subject paling lekeh pun 10 chapter tau.. itu belum kira test atau kuiz di kelas.. so mmg slalu kene studi sendiri, dah biasa dah lecturer ajar 3 chapter dlm masa 2 jam, kitorg  just duduk nganga je tadah telinga pastu keluar kelas urut dahi hehehe



So habis je exam hari rabu lepas, nurul terus ke ioi mall..mmg dah niat nak belanja diri sendiri, itu pun after promising to give 120% effort to study, so kalau rasa studi sikit2 tue baik x payah self rewarding kan? x rasa tau nikmat nya klo macam tue... so memandangkan fulus pun sikit so simple je nurul reward diri hari itu..just beli sushi, A&W onion ring, takoyaki dan yg penting, mlm tue mesti nak tgk wayang..ape2 movie pun jadi coz mmg dah 2 bulan x tgk wayang.. total up just RM50 something je, ok la tue..hati gembira poket selamat ^ ^



Next, nurul pergi mancing tau, mmg 2 bulan x pegi mancing..slalu juga temankan cik abg memancing but kerana exam x dpt la nurul teman kan..so hari sabtu lepas kitorg pergi mancing siakap di Danau Rimba, Sg. Choh. Slalu mancing dekat2 je so kali ni saje pergi jauh..huhu penat tunggu 3 jam, seekor je dapat.. jadi lah dari balik tangan kosong ^ ^



Tadaa.. dah selamat licin dah ikan siakap ni, nurul masak stim je..mmg senang dan berkhasiat ^ ^ Oleh kerana ikan ni panjang, terpaksa kerat dua letak dlm 2 pinggan.
CNY ni pula nurul dan family nak bercuti di Taiping, so itu la event ending self-rewarding semester kali ini.. sem depan kene fikir idea best2 lagi supaya tinggi motivation nak hadapi self-torture :)

Alright, since tgh high spirit nie, idea menjahit mmg melimpah ruah..byk je idea nak jahit so mlm ni nurul akan mulakan operasi ^ ^  Sebelum terlupa, custom made order will open soon after CNY, nak emel awal pun boleh yea. Sorry sangat2 dekat 2 bulan closed order :(

Remark: 
Entry yg panjang sekali..rindu sgt nak berblogging  nie ^ ^ hehe just humour me okay




4 comments:

  1. welcome back nurul... lama tak nampak si burung hantu nii.. rindu plak ahaks

    ReplyDelete
  2. tq k.mila..mmg gile rindu dgn blog nih.. nurul nak join akaknye sew along, in process tau

    ReplyDelete
  3. Yela...akak pun cari juga mana la si nurul ni senap je ...

    ReplyDelete
  4. hehe tau xpe k.suzie..mmg puasa jahit dan blogging bile exam.. x nak menyesal klo dpt keputusan teruk :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...