Friday, January 27, 2012

Sew Along 1H1P -- Amy Butler Cosmo Bag

Finally done, the Amy Butler Cosmo Bag version Sewlove ^o^ Hampir 2 hari nurul menyiapkan beg nie, ikut kan hati rasa nak ponteng je keje semalam nak balik siapkan cepat beg nie hehe takut x sempat siap before due date end of this month so nurul pulun menjahit, coz weekend nie nurul nak pergi holiday so for sure x menjahit :) 
Syukur alhamdulillah, all went well, cosmo bag pun boleh ikut holiday hehe



My lovely Cosmo Bag in Michael Miller Children at Play, Sweet Pink Polkadot and Hot Red Cotton
Size bag nie just nice, not too big and not to small. Nurul enlarge 30% je from original pattern, jika follow pattern asal for sure besar gedabak. Nurul suka sangat tengok this combo, first time tengok di Fabric Fanatic terus inspired and excited nak menjahit hehe


Inside view, nurul adjusted sikit from original pattern. Nurul just jahit 2 open pocket dan 1 zippered pocket. Nurul suka tengok contrast kaler macam nie, rasa naik sikit seri beg ni 



Just to share the cut pieces before sewing, terajin pula kali nie nak snap picture ^ ^ Overall, rasanya cutting dan ironing nie lah yg paling lama nak siapkan, lagi pun sambil jahit sambil layan drama korea so lagi lah lambat siap, adengan2 best je mesti paused menggunting hehe



Pattern cosmo bag nie dah cantik2 dah nurul gunting dan gamkan ke kertas keras so senang bila lain kali nak jahit. Thanks so much to Kak Zila Kasim for organizing the sew along, rasanya jika xde sew along nie, ntah bila la nurul nak cuba jahit pattern bag yg susah2 hehe.. now nurul x sabar nak tunggu hasil geng2 yg lain, estimate dekat 35 pcs Cosmo Bag akan siap by end of this month ^ ^ 

Good luck and happy sewing kepada geng2 yg still lagi menjahit Cosmo Bag, yakin boleh!!


4 comments:

  1. Dapat kat mana pattern beg ni yer? teringin nak try jugak, cuma tgk kat craft world arituh beg tuh ada gantung kat situ mmg besar gedabak, yg nurul ni nampak nice jerr

    ReplyDelete
  2. sewalong kat FB under k.zila kasim, akak kene request join nnti dia akan emelkan pattern kat akak.. tapi syaratnye kene komited dan siap jahit by end of this month iaitu selasa depan..sempat lagi klo nak join ^ ^

    ReplyDelete
  3. cantik! love the fab combo! :) saya punya belum siap...huhu..harap2 esok sempat jahit.

    ReplyDelete
  4. Hi there, I enjoy reading all of your article.

    I wanted to write a little comment to support you.


    Feel free to surf to my weblog ... cellulite treatment

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...